در فرشته‌های کاغذی این هفته خواهیم خواند:

• معرفی «در رویای بابل» اثر ریچارد براتیگان/ عباس اصغرپور

• معرفی «روزگار سخت» از ماریو وارگاس یوسا/ محبوبه عموشاهی

همچنین قبلاً مجموعه‌ی «این کتاب را بکارید» از براتیگان و «در ستایش نامادری»، «قصه‌گو» و «قهرمان فروتن» از یوسا، در فرشته‌های کاغذی معرفی شده‌اند.

در رویای بابل
نویسنده: ریچارد براتیگان
مترجم: پیام یزدانجو

کتاب در رویای بابل، رمانی نوشته‌ی «ریچارد براتیگان» است که اولین بار در سال 1977 منتشر شد.

مدت‌ها بود رمانی به این شکل مرا همراه خود نکرده بود که انقدر برای دنبال کردن داستانش ذوق‌زده باشم. کتاب را با شوق در سه روز خواندم، اگرچه سعی کردم که زود تمامش نکنم و لذتش را با سرعت سر نکشم.

«سی.کارد» کارآگاه و قهرمان هشتمین رمان براتیگان است. که با لحنی بامزه و با روایت کردن اتفاقات عجیب و هیجان‌انگیز مخاطب را شگفت‌زده می‌کند.
سی‌کارد یک کارآگاه خصوصی است که از بی‌پولی و بی‌کاری رنج می‌برد و در کنار زندگی‌ واقعی‌اش در رویایی زندگی می‌کند، «در رویای بابل».
همیشه وقتی دارد در کاری موفق می‌شود، به رویای بابل پرت می‌شود و ذهنش در رویای بابل هر چه را که در زندگی واقعی ندارد می‌سازد.
سی‌کارد بعد از مدت‌ها یک مشتری خوب گیر می‌آورد که برای او یک فرصت مناسب حساب می‌شود. او با خودش قرار می‌گذارد که هرطور شده در این کار موفق شود و «رویای بابل» این‌بار او را اسیر نکند.

اگر دنبال رمانی هستید که حوصله‌تان سر نرود و در تمام کتاب از شیطنت‌های راوی بخندید، از دست او عصبی شوید و با شوق داستان او را همراهی کنید و مثل من لذت ببرید«در رویای بابل» را پیشنهاد می‌کنم.

● عباس اصغرپور ●

◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️◾️

کتاب «روزگار سخت» نوشته‌ی «ماریو وارگاس یوسا» در سال ۲۰۱۹ است که توسط «سعید متین» مستقیماً از زبان اسپانیایی به فارسی ترجمه و نشر «برج» آن را منتشر کرده است.

کتاب روایت سیر تاریخی، سیاسی کشور گواتمالا، از کشورهای آمریکای لاتین، است که در قالب قصه‌ای جذاب به تصویر کشیده می‌شود. در همان ابتدای روایت، کمپانی «یونایتد فروت» که صادرکننده‌ی موز به آمریکای مرکزی است به ما معرفی می‌شود و هرچه در کتاب پیش می‌رویم به نقش مهم آن در اتفاقات آینده‌ی تاریخی و سیاسی گواتمالا، همچنین چگونگی سقوط «خاکوبو آربنس» پی می‌بریم.

راوی در بخش زیادی از کتاب، دانای کل است و بخش بسیار کوچکی، که شاید جذاب‌ترین بخش آن هم باشد، از زاویه‌دید اول‌شخص روایت می‌شود.‌

یوسا در بخش عمده‌ای از کتاب به روایت سیر اتفاقات سیاسی و تاریخی کشور گواتمالا می‌پردازد و با همان شیوه‌ی جذاب خودش در قصه‌گویی ما را با آنها آشنا می‌کند. یکی از این جذابیت‌ها روایت غیرخطی از اتفاقات مختلف است و ما را بین زمان حال و گذشته به نوسان درمی‌آورد.

اما شاید مهمترین جذابیت کتاب روایت اتفاقات از زوایای دید مختلف باشد؛ جذابیتی که در بیشتر آثار یوسا شاهد آن هستیم و در تلفیق با غیرخطی بودن روایت آن را تبدیل به اثری خواندنی و جذاب می‌کند.

شخصیت‌های کتاب  مثل آثار دیگر یوسا هنرمندانه و از زوایای مختلف پرداخته شده‌اند. یکی از این شخصیت‌ها «مارتا»، ملکه‌ی زیبایی گواتمالا، است که انگار همه‌ی اتفاقات رمان حول او می‌گردند. اما یکی دیگر از جذابیت‌های کتاب حضور شخصیت‌های کتاب «سور بز» مثل «تروخیو» و «جانی آبس گارسیا» است که در کتاب روزگار سخت حضوری پررنگ و تأثیرگذار دارند، به‌ویژه جانی آبس گارسیا که ابعاد دیگر و کامل‌تری از شخصیت او را در این کتاب می‌شناسیم.

یکی دیگر از جذابیت‌های کتاب حضور خود ماریو وارگاس یوسا در بخش کوچکی از آن است که لذت خواندن را چندبرابر می‌کند و آدم دلش می‌خواهد این بخش از کتاب کش بیاید و طولانی‌تر شود. کتاب را دوست داشتم و خواندنش را پیشنهاد می‌کنم.

● محبوبه عموشاهی ●

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *